tiistai 8. tammikuuta 2013

Baby let's go to Stockholm

Miehelläni oli muutama vapaapäivä ja päätimme tehdä pienen reissun talviseen Tukholmaan. Reissuun lähteminen parin kuukauden ikäisen vauvan kanssa hieman jännitti, mutta turhaan. Neiti nukkui laivalla hyvin ja rattaiden kanssa ei ollut ahdasta kuin taxfreessä. Lisäviihtyvyyttä toi hytissä ollut telkkari, joka viihdytti myös iltaisin näyttämällä live ohjelmaa suoraan yökerhon lavalta. Mikäs sen mukavampaa kuin katsella sängyllä maaten esiintyviä artisteja. 

Aamulla satamaan saavuttua pakkasimme neidin rattaisiin, mihin hän sammuikin heti. Siljan terminaali on sen verran kaukana keskustasta, että päätimme hypätä bussiin. Vitkastelimme lähtöä että välttyisimme suurimmalta ruuhkalta, mutta ilmeisesti niin oli ajatellut tehdä 30 henkinen kouluryhmäkin.. Nooh sopu sijaa antaa ja mahduimme kuin mahduimmekin kaikki bussiin, vaikka käytöstapoja hieman peräänkuuluttaisin. 


Sää meitä ei suosinut. Lunta tuli välillä vaakasuoraan ja jäätävä tuuli palellutti reidet samantien.
Osa vanhankaupungin kaduista oli suljettu ja loput täynnä lumisohjoa. Kävi kuntoilusta työntää rattaita 6 tunnin ajan siinä säässä.


Jäimme bussista pois Södermalmilla, missä kävin muutamassa vintage liikkeessä ja kirpputoreilla. Tällä kertaa pettymyksekseni lähdimme jatkamaan matkaa vain yhden pussin kanssa. Löysin ihanan vanhan tarjottimen. Viime kerralla kannoin sormet verillä painavia kasseja samojen liikkeiden jälkeen.

Södermalmilta jatkoimme vanhaan kaupunkiin. Sään piiskatessa kasvoja rämmimme sen nopeasti läpi. Pysähdyimme vain hetkeksi lämmittelemään pienee kahvilaan.


Keskustassa lumet oli aurattu paremmin, eikä tuulikaan päässyt niin kylmästi puremaan. Pystyi jo vähän nauttimaan näkemistään jouluvaloista ja kauniista Tukholmasta. Granit-liikessä minun on päästävä aina käymään, eikä liikkeen valikoima tuottanut pettymystä tälläkään kertaa.


NK:n jälkeen alkoi rattaissa loppumaan tila ja päätimme käydä vielä syömässä ennen laivalle palaamista.


Bussit kulkivat todella usein ja rattaiden kanssa liikkuessa oli bussi ehdottomasti kätevin kulkuväline.  Nopeasti kului aika Tukholmassa ja edessä olisi enää kotimatka. Pikku Bambi nukkuin koko ajan ja heräsi vasta hyttiin päästyämme. Päätimme tulla uudestaan keväällä/kesällä, kun ei olisi niin raskasta liikkua eteenpäin kärryjen kanssa. Ihana pikkureissu piristi kummasti arkea. 

Ainoana miinuspuolena koko reissussa oli laivan huono ruokavalikoima. Tarjolla oli buffet, a la carte-ravintoloita 2kpl tai alaluokkainen kahvila/ravintola. Emme kumpikaan ole buffetin ystäviä ja kummankaan a la carte-ravintolan listalta ei löytynyt mieluisaa ruokaa. Jos halusi jotain muuta oli tarjolla kämyinen ravintola promenadin kyljessä, josta sai einesruokia tuunattuna. Kokeilimme kerran paikan ruokia ja puolet jäi syömättä.. Täytyy kyllä sanoa että Viikkarilla on paremmat. Nyt kun uusi laiva tuli vuodenvaihteen jälkeen reitille voisikin lahden yli mennä mielummin heidän kyydissään. Satamapaikkakin on kätevän lähellä keskustaa.

1 kommentti: